BitterSweetz

Bittersweetz
Laatst had ik een high tea met vriendinnen en kwamen we uit bij BitterSweetz. Een klein zaakje midden in het centrum van Den Haag. Ik was hier nog nooit geweest en erg benieuwd naar het concept. Hier kan je namelijk genieten van glutenvrije, lactosevrije, geraffineerde suikervrije en vegan friendly gerechten.

Eigenaresse Susanne heet je meteen welkom in haar gezellige zaak. Het is klein maar knus en heeft verschillende tafeltjes om aan te zitten. De inrichting is lekker retro en heeft vintage feeling. Op de toonbank staat al allerlei taartjes uitgestald en achter in de zaak vind je nog een gezellig zitje.

Wie door een allergie of intolerantie gluten-en/of lactosevrij moet eten, weet wel hoe lastig het kan zijn om een plek te vinden om te lunchen of een taartje te eten. Zeker wanneer er (onterecht) wordt gedacht dat je door een hype iets niet eet en het vervolgens alsnog op je bord beland. Als je daadwerkelijk een intolerantie hebt is het van belang dat de scheiding van voeding strikt wordt gehanteerd. In mijn omgeving zie ik regelmatig dat een leuke plek vinden om te lunchen dan best een opgave is. Vaak moet je dan toch zelf iets meebrengen omdat er anders niks voor je op de kaart staat. Bij BitterSweetz zorgen ze dat iedereen, met welke (di)eetwensen dan ook, kan genieten van een heerlijk ontbijt of lekkere lunch. De kaart is dan ook divers en voor ieder wat wils. Mocht je een speciale wens hebben kan je deze doorgeven zodat Susanne haar recepten voor je aanpast. Zo kan iedereen gezellig mee tafelen, zowel thuis als in de zaak zelf.

Bittersweetz

Wij gingen voor de high tea waardoor we meteen van alles wat op de kaart stond konden proeven. We kregen een plateau vol lekkers: verschillende soorten thee, een soepje, diverse taartjes en belegde broodjes. Zelf vind ik vervangende glutenvrije producten nog wel eens droog of minder qua smaak maar daar was niets van te merken. Alles was vers, goed bereid en gewoon erg lekker. Je merkt echt niet dat er aanpassingen waren gedaan. Ook was het ruim voldoende, wij hadden zelfs nog wat broodjes over dus die gingen mee in een doggy bag. Ik geloof dat ze de treinreis van Loes niet eens overleefd hebben, zo lekker. Van tevoren reserveren voor een high tea is wel aan te raden, voor een broodje of taartje kan je zo binnenwippen. Mocht je gewoon iets lekkers van de kaart willen meenemen naar huis kan dit natuurlijk ook. Vooral de taartjes vond ik een aanrader. Susanne maakte er een feestje van!

Ben je op zoek naar een fijne plek voor koffie en taart? Of een plek om vegan/glutenvrij/lactosevrij te lunchen? Dan ben je bij Bittersweetz aan het juiste adres!

BitterSweetz
Oude Molstraat 28a, Den Haag
Check de Facebookpagina van Bittersweetzvoor meer info, zoals de openingstijden.

Beeld | BitterSweetz.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.