Body positive power.

In #leesvoer plaats ik mijn gelezen favorieten. Ik was al een tijdje benieuwd naar dit boek en nu hij eindelijk in het Nederlands is verschenen belande hij meteen op mijn nachtkastje. Deze keer: Body positive power van Megan Jayne Crabbe.

Megan Jayne Crabbe ken je misschien al van haar instagram account @bodyposipanda. Ze ontwikkelde vanaf haar vijfde problemen rondom haar zelfbeeld, probeerde haar hele jeugd af te vallen en werd al op haar veertiende gediagnosticeerd met anorexia. Na haar herstel begon een periode van eindeloos diëten, binge-eten, afvallen en weer aankomen totdat ze de body positivity-beweging ontdekte. Daar leerde ze dat ze van zichzelf mag houden zoals ze is en deze boodschap verspreid ze nu ook zelf. Ze post daar heel veel inspirerende quotes en teksten en een boek kon dan ook niet uitblijven.

Ze behandelt in Body Positive Power veel vooroordelen, gezondheid kwesties en onderbouwt dit met wetenschappelijke artikelen. Ook bespreek ze haar eigen anorexia periode. Hier vindt je trouwens waarschuwing streepjes zodat wanneer dit voor jou triggerend kan zijn je deze passages kunt overslaan. Naast haar eigen verhaal vind je ook de verhalen van andere vrouwen erin terug. Daarnaast, het belangrijkste van alles, leert ze je hoe je op een positieve manier naar jezelf kunt kijken.

Met mijn achtergrond in voeding weet ik dat iemand zijn of haar uiterlijk niet bepaalt hoe gezond iemand daadwerkelijk is. Hiermee bedoel ik zowel lichamelijk,- als mentaal gezond. Dun is gezond, dik is ongezond. Dit is (natuurlijk) onzin, het heeft met zoveel meer factoren te maken dan enkel dat. Hier gaat ze goed op in in het boek. In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd bij body-positivity wordt obesitas bijvoorbeeld echt niet goed gepraat. Ook vond ik het opvallend hoe groot de dieet industrie eigenlijk is. Als je erop gaat letten is het absurd! Het heeft mij zeker eyeopeners gegeven. De boodschap van Body positive power er een die echt de moeite waard is om verspreid te worden. Iedereen verdient het om van zichzelf te houden en daar zou geen maatstaf voor moeten zijn.

Een uitgeverij als Blossom Books is denk ik dé perfecte plek waar Megan haar boek kon publiceren. Ze richten zich voornamelijk op Young Adult en dat is dan dé perfecte leeftijdscategorie (12 tot 18 jaar) waar deze boodschap gepubliceerd kan worden.

Titel: Body Positive Power
Auteur: Megan Jayne Crabbe
ISBN 978 84 6349 035 1
Prijs: € 19,99

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.