CHEERS, TO A HAPPY NEW YEAR!

Een nieuw jaar: nieuwe ronde en nieuwe kansen. Lekker cliché begin van een eindejaar blog, maar het is uiteindelijk wel zo. Dit jaar was een jaar vol met mooie en leuke momenten. Teveel om alles op te noemen maar toch noem ik er een paar.
Te beginnen met minder leuke momenten. Die zijn er natuurlijk altijd maar het verlies van opa, de heftige schubs het afgelopen jaar waren toch wel dieptepunten van 2017. Ik verloor functies, mijn gevoel en kracht in mijn benen maar godzijdank herstelde het deels tegen alle verwachtingen in. Wat ook maakt dat ik nog elke dag de nadelen ervan ervaar maar gelukkig ook genoeg mooie momenten oplevert. Ik sta nog elke dag versteld van wat een lichaam allemaal aankan en opnieuw kan opbouwen, hetzij heel wat anders dan ik in mijn hoofd heb zitten. Vallen en opstaan, ook dat hoort erbij.

Ik begon eigenlijk al in december 2016 met de Tysabri maar 2017 werd toch wel het jaar waarin het zijn werk moest gaan doen en het middel effectief zou blijken of niet. Ik begon hoopvol, vol goede moed en opnieuw met strijdlust. Helaas bleek aan het einde van dit jaar door de scan en vele schubs dat het niet volledig bracht wat we ervan hoopte. Wrang maar helaas realiteit.

Ik maakte aan het einde van dit jaar een belangrijke keuze en begon een nieuw avontuur op gebied van gezondheid. Ik nam afscheid van een team lieve verpleegkundigen op de dagbehandeling waar ik maandelijks kom (Sanne, ik weet dat je dit leest: ik ga je missen!!). Ik koos voor een nieuwe start: ander team, nieuwe artsen en verpleegkundige dichterbij huis. Iets waar ik volledig achter sta en een hoop rust geeft.

About That Blonde werd steeds iets meer ‘af’ en ik besteedde heel wat uren aan mijn blog. Het plezier in fotografie en schrijven is inmiddels weer helemaal terug en dit worden hopelijk nog veel meer blogs en leuke samenwerkingen in 2018. Organiseerde in januari een meeting met andere MS-ers (gezellig woord ook) die uiteindelijk hartstikke tof was. Ik genoot van mijn verjaardag vieren op het strand, de mooie zomerse dagen en het lekkere weer. Leuke momenten met vriendinnen, gênante momenten als ik weer eens ergens languit in slaap viel, de heerlijke lunch + etentjes dit jaar, festivals én terrasjes. Werd mijn bestie begin van het jaar zwanger van baby nummer twee en maakte de geboorte van Jailey Mae december wel heel speciaal.

Ik leerde ook dit jaar op wie ik wel en niet kon bouwen in tijden dat ik ze het hardst nodig had. Wie er altijd voor mij zijn, mensen die ik al lang ken maar ook een hoop nieuwe mensen. Daar komt bij dat ik ook afscheid heb genomen van mensen, bewust of die er helaas niet meer fysiek bij zijn maar wel in ons hart.

Ik wens jullie allemaal een fantastisch nieuw jaar toe. Vol met heel veel liefde, mensen die van je houden, familie en vrienden, mooie momenten, nieuwe uitdagingen, nieuwe kansen en boven alles een goede gezondheid. Dat al je wensen mogen uitkomen en dat je dromen werkelijkheid worden.

Cheers.. to a Happy New Year!✨

5 reacties op “CHEERS, TO A HAPPY NEW YEAR!”

  1. Wat een mooi artikel! Echt heel vervelend dat behandelingen dit jaar niet aansloegen, ik hoop dat het in 2018 alleen maar beter gaat met je gezondheid! Gelukkig zijn er ook heel veel mooie gebeurtenissen geweest, zo te lezen. Ik wens je een heel fijn 2018! Malou x

  2. Wat klote dat de behandelingen niet aansloegen. En nog sterkte met het verlies van je opa, ik heb helaas mijn oma verloren in 2017 dus ik weet wat je doormaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.