Dé oplossing tegen schurende benen met zomerse temperaturen

Met het zomerse weer van de afgelopen week wordt het tijd om je jurkjes, korte broeken en rokjes uit de kast te trekken. Zeker jurkjes zijn bij mij grote favoriet maar helaas kwam daar wel een probleem bij kijken: schurende benen! Of je nu hartstikke dun of iets steviger bent, veel vrouwen hebben last van schurende benen. De huid bij mijn bovenbenen is super dun waardoor ik telkens wondjes had. Bij iedere stap die je zet voel je het, horror! Vandaag deel ik de ultieme tip met je die mij helpen om wondvrij de zomer door te komen.

Antitranspirant deo

Dé oplossing die ik zelf gebruik: anti transparant deo. Er zijn natuurlijk allerlei (dure) smeersels en crèmes te koop zoals Smoovall of Vevina maar ik bedacht me dat dit soort deo’s ook wel eens de oplossing konden zijn. Dit soort deo’s leggen namelijk min of meer een beschermlaagje aan zonder in de huid te trekken. Daarnaast zijn ze bovendien ook nog eens water- en zweetresistent. Je hebt ze van verschillende merken, zelf gebruik ik Deoleen. Te koop in rollers, sprays én crème gewoon bij de drogist voor een paar euro.  Dit houd bij mij eigenlijk de hele dag zonder dat ik hoef bij te smeren.

Broekje

Old but gold. Deze tip mag ook niet ontbreken. Een lange boxer of wielrenbroekje onder je rokje en je voorkomt voor een groot deel schurende bovenbenen. Maar waar begin je dan? Sommige broekjes rollen namelijk op en daar heb je dan weer niks aan. Ik heb er diverse in mijn kast liggen. HEMA heeft fijne luchtdoorlatende broekjes, niet duur en bovendien in alle maten. Ook Anni Rolfi, wat je kunt vinden bij de Kruidvat is prima. Ze rollen niet op én kosten maar een paar euro.

Tape

Misschien een beetje een rare maar ken je van die gekleurde tape waarmee een fysiotherapeut bijv. voor hooikoorts of spieren je kan intapen? Oplossing nummero 2! Je kunt dit natuurlijk ook aan de binnenkant van je been plakken op de plek waar je huid schuurt. Vooral bij een wat langere rok of jurk is het een prima oplossing, niemand die het ziet. Het hecht goed aan de huid, je kan er eventueel mee douchen dus je hoeft niet bang te zijn dat het snel loslaat, ook niet wanneer je zweet.

Heb jij nog een ultieme tip tegen schurende benen? Share the love en let us know!

Delen:

3 Reacties

 1. 5 augustus 2018 / 14:29

  Ik heb er gelukkig geen last van. Ik zag dat Vera Camilla vandaag er ook een video erover heeft gemaakt, misschien haal je daar nog wat tips uit 🙂

  • Mariel
   Auteur
   5 augustus 2018 / 19:26

   Die ga ik zo eens bekijken!

 2. 5 augustus 2018 / 18:40

  Ik heb er ook gelukkig geen last van, dus ik kan zo ook geen andere tips geven helaas. Maar de tips die je geeft lijken me nuttig als je er last van hebt.
  Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.