choker stap 1

DIY: Choker

diy-choker

Chokers zijn weer helemaal terug van weggeweest! In de winkels liggen super leuke exemplaren maar je kunt ook heel gemakkelijk er zelf 1 maken. M’n zusje wou er graag een hebben dus ging ik aan de slag. Vandaag laat ik je zien hoe je een toffe choker kunt maken!

Choker stap voor stap

Wat heb je nodig?

  • Kleine bedels naar keuze.
  • Suede koord – 2 mm breed.
  • Veterklemmetjes – 2 mm
  • Ringetjes (4mm)
  • Karabijn slotje + verlengkettinkje.
  • Knijptang en een rondbektang.
  • Schaar.

Stap 1
Als eerst meet je het suedekoord af op je nek. Meet strak af. Knip het daarna op de juiste lengte – 2 cm. Die 2 cm extra eraf knippen is nodig om straks het slotje mooi te bevestigen en de choker nog ‘strak’ om je nek te laten hangen.

Stap 2.
Nu je het koord afgeknipt hebt kan je er de verder met de volgende stap: veterklemmetjes bevestigen. Hiervoor heb je een knijptang nodig. Bevestig hier aan de ene kant een ringetje aan met een karabijn(slotje). Aan de andere kant bevestig je een ringetje en eventueel een verleng kettinkje.

Let erop dat je nooit een ringetje uit elkaar trekt maar juist van elkaar af draait als je hem open maakt met een tangetje.

Stap 3.
Als laatste bevestig je een bedeltje. Je kunt ervoor kiezen om dit weg te laten (zie variatie tips) maar ik vond het bij deze choker wel een tof effect. Bevestig je bedeltje met een klein ringetje. En klaar is je choker!

Chocker - Klaver

Je kunt met deze choker onwijs variëren. Wat denk je van juist heel breed koord of bijvoorbeeld een kanten bandje als choker? Of wat dacht je van kraaltjes (bevestig deze dan tussen stap 1 en 2 in). Maak er 1 met meerdere bandjes of een tof jasseron kettinkje eronder. Super veel leuke variaties dus! Let wel op dat wanneer je voor breder koord kiest je ook bredere veterklemmetjes gebruikt. Zo heb je het mooiste aansluitende effect!

Chocker klaver Nien

Tadaaaa! M’n zusje helemaal happy met deze easy DIY. 🙂

Wat vind jij van deze 90’s trend? Yay of Nay?

2 reacties op “DIY: Choker”

  1. Ik heb hier zo het geduld niet voor! En heb net twee linkerhanden 😉 Vind ‘m wel echt heel goed gelukt en leuk staan! Loop zelf nog even achter op de trend… Nog geen choker in mijn kast!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.