Eerste hulp bij glitter nagellak

eerste hulp bij glitternagellak

Met de feestdagen in het vooruitzicht wil je je nagels ook een feestelijke look geven en wat is daar nu beter voor geschikt dan glitternagellak. Glitternagellak vindt ik geweldig maar verwijderen is ver-schrikke-lijk. De glitters zitten vaak overal behalve op het watje en je bent lang aan het boenen. Vandaag deel ik 3 tips die je kunnen helpen om ook van het verwijderen van glitternagellak een feestje te maken.

Tip 1 | folie.

Je hebt nodig: stukjes aluminiumfolie, watjes en nagellakremover mét aceton. Doordrenk de watjes met nagellakremover, wees er echt niet zuinig mee. Hoewel veel beauty experts zullen zeggen dat dit niet goed voor je nagels is: liever 1x flink boenen dan met een vijl je glitters eraf te moeten vijlen. Vouw de watjes doordrenkt om je nagels heen en pak ze vervolgens in met aluminiumfolie. Laat 5-10 minuten zitten en veeg hierna in 1 beweging de watjes van je nagels af. Je zult zien dat de meeste glitters er al af geweekt zijn. Nu is het een stuk makkelijker om met een schoon watje het overtollige eraf te halen. Daarna nog even goed verzorgen met een nagelriem olie en wat handcrème.

Manier 2 | speciale basecoat

Gebruik een peel off base coat, dit is een speciale basecoat die je als eerst aanbrengt nog voor je de glitters lakt. De basecoat zorgt ervoor dat de onderste laag straks gemakkelijk te verwijderen is, je kunt ze min of meer eraf pulken. Handig, maar hierdoor beschadigd je manicure ook iets sneller. Mocht je dus niet zo heel lang glitters op je nagels willen houden is dit een handig trucje. Verschillende merken hebben deze in het assortiment: OPI en  NYC bijvoorbeeld.

Tip 3 | Stevige watjes

Naast de belangrijke items zoals nagellakremover mét aceton zijn ook de watjes belangrijk. Veel watjes gaan snel pluizen en dit is in combinatie met glitters helemaal een kliederboel op je nagels. Kies dus voor dikke maar vooral stevige wattenschijfjes (bijvoorbeeld demak-up) of voor celstofdeppers. Deze zijn voornamelijk bij groothandels te koop maar kan je online ook vinden voor een paar euro. Je hebt dan een grote rol met een stuk of 1000 celstofdeppers op een rol. Nagelstylistes gebruiken deze voor het verwerken van kunstnagels & verwijderen van gelpolish. Ze zijn een stuk steviger en pluizen niet. Ideaal voor glitters dus.

Heb jij nog een fijne tip om snel glitternagellak te verwijderen?

Share:

7 Reacties

 1. 21 december 2017 / 13:41

  Dat is een goede tip! Celstofdeppers, ik zit vaak te klungelen met die watjes. Top, bedankt!

  • Mariel
   Auteur
   21 december 2017 / 21:25

   Jaaa! Echt handig die celstofdeppers! 🙂

 2. 21 december 2017 / 15:32

  Ik heb er zoooo’n hekel aan, dat ik het gewoon niet meer heb haha 😛 Maar met de feestdagen blijft het leuk!

 3. 21 december 2017 / 16:52

  Haha, glitternagellak is inderdaad een ramp om te verwijderen! Dat weken is slim! Ik zag gisteren toevallig nog van die speciale opzetstukjes bij een andere blogger passeren, dan hoef je niet telkens aluminiumfolie weg te gooien. Lijkt me erg handig. Goede tips!

  • Mariel
   Auteur
   21 december 2017 / 21:25

   Oh echt?! Die ken ik dan weer niet, daar ga ik eens naar op zoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.