Happy & Healthy // Jelske

In ‘Happy & Healthy’ vindt je alles over eetgewoontes, een gezonde levensstijl en leuke food gerelateerde tips. De lekkerste recepten, de leukste hotspots waar te borrelen, eten én drinken tot inspirerende verhalen.

Jelske (23) studeert momenteel voor Voeding en Diëtetiek, houdt van lekker én vooral gezond eten en zal op About That Blonde vanaf nu haar recepten gaan delen. Vandaag is het tijd voor een vragenvuurtje over haar opleiding, eetgewoontes en haar favoriete eettentjes.

Hoe is jouw passie voor (gezond) eten ontstaan?
Mijn passie voor gezond eten is ontstaan doordat ik opzoek was naar hoe ik mij door gezonder te gaan eten beter kon voelen. Ik had de ziekte van Pfeiffer en hoopte dat ik meer energie kon krijgen door mijn etenswijze aan te passen. De keuze om de studie Voeding en Diëtetiek te gaan doen kwam eigenlijk deels door Sonja Bakker. Ik keek een programma van haar waarin ze mensen hielp om gewicht kwijt te raken en dit leek mij erg leuk om te doen. Ik ben erg geïnteresseerd om meer te weten over voedingsmiddelen en wat dit voor voordelen met zich mee kan brengen.

Hoe ziet jouw voedingspatroon eruit, houd je ergens rekening mee?
Ik zorg elke morgen voor een lekker en vullend ontbijt om de dag goed mee te beginnen. De laatste tijd neem ik als ontbijt vaak havermout, overnight oats of een smoothiebowl, deze heerlijke recepten zorgen er elke dag opnieuw voor dat ik zin heb in het ontbijt. Ik begin als ik wakker word met het drinken van een halve liter water, omdat ik de hele nacht niet heb gedronken en mijn lichaam dit weer nodig heeft om alle processen te kunnen starten.
Ik probeer zo min mogelijk pakjes en zakjes te eten om alle toegevoegde hulpstoffen te vermijden. Ik eet het meeste vers en zonder toevoegingen. Deze toevoegingen zijn bedoelt om het eten langer houdbaar te maken en hebben geen toegevoegde voedingswaarde. Ik zorg er elke dag voor dat ik voldoende fruit en groente eet om mijn vitamines op peil te houden.

food with jelskeWat is je toekomstdroom op carrière gebied?
Mijn toekomstdroom is dat ik een eigen praktijk zal hebben waarin ik met mensen samen ga kijken wat er eventueel veranderd kan worden aan zijn/haar voedingswijze en waaruit voordelen kunnen worden behaald. Ik ben van plan om na mijn opleiding orthomoleculair diëtist of therapie te gaan doen. Ik denk dat ik door deze opleiding meer kennis zal krijgen die ik kan gebruiken om mensen te adviseren. Mijn grootste toekomstdroom is toch wel dat ik iets kan betekenen voor andere mensen.

Wat vind je zo interessant aan orthomoleculair?
Ik krijg nu op mijn studie veel informatie over de richtlijnen en wat te doen bij ziekte, maar ik wil dieper op deze stof induiken zodat ik voor ieder persoon een individueel en passend advies op kan stellen. Het belangrijkste waar ik rekening mee wil houden is dat er voor iedereen een ander advies is en dat er niet 1 advies is dat bij iedereen optimaal en passend werkt.

Wat is het beste voedingsadvies wat iemand jou ooit gaf?
Het beste advies wat ik heb gekregen is op school geweest. Er is vaak tegen ons gezegd dat we goed om ons heen moeten kijken als we in de supermarkt zijn. Echt eens goed kijken wat het aanbod is en de voedingswaardes doornemen op het etiket. Op deze manier kom je er écht achter wat er precies in het pakje/zakje zit en of je dit niet net zo goed zelf kunt maken. Tegenwoordig zijn er zoveel recepten te vinden waarin je goed kunt zien wat je nou daadwerkelijk eet en waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over toevoegingen.

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?
Mijn ultieme guilty pleasure is dat als ik iets heb gemaakt wat ik erg lekker vind, ik hier maar van door blijf eten. Ik had bijvoorbeeld laatst raw coconut cupcakes gemaakt van Lisa goes vegan en deze vond ik erg lekker. Ik kan hier dan maar moeilijk vanaf blijven en eet hier gewoon letterlijk teveel van.

En tot slot: wat zijn jouw favoriete plekken om iets te gaan eten?
In Groningen zijn steeds meer eettentjes te vinden waar er veel aandacht wordt besteed aan gezond en bovenal lekker eten. De volgende kan ik je door mijn ervaring hier zeker aanraden:

Feel Good Food
Smoothie en een heerlijke pannenkoek bij Feel Good Food in Groningen.

Anat // Verlengde Grachtstraat 1
Dit is een plantaardig restaurant die wordt gerund door Anat. Ze heeft zowel lunchgerechten als taart en smoothies. Je kan hier heel huiselijk binnen zitten en in de zomer zelfs op het terras met uitkijk op het Noorderplantsoen.

Feel good // Oude Kijk in Het Jatstraat 29
Hier zijn erg veel lekkere en gezonde recepten te krijgen. Alles wat je hier kan eten ziet er ook nog eens prachtig uit en is dus perfect voor een foto ;-). Er zijn smoothies, salades, juices, quinoabowls en homemade granola.

By Britta // Oude Kijk in ‘t Jatstraat 27
Hier kan je erg lekkere taartjes eten die worden gemaakt door de eigenaresse. Zij runt dit samen met haar man. De keuze is letterlijk reuze in de taarten, er zijn bijzonder veel opties dus voor ieder wat lekkers. Bij de taart kan je lekker vers sap krijgen of koffie & thee. Ze hebben zelfs een vegan taart, dus mocht je veganistisch zijn, dan kan je hier zeker terecht.

Delen:

11 Reacties

 1. 10 maart 2017 / 22:47

  Ik eet soms gezonde dingen en soms ongezond. Ik had veel baat bij een dieet van een homeopaat-arts die veel wist over voeding en toen ik haar adviezen opvolgde voelde ik mij stukken beter.
  Gek genoeg lees je veel voedingsadviezen maar ik denk dat er nog meer aandacht aan besteed kan worden.Ik hoop dat je inderdaad orthomoleculair diëtist wordt, zo kan je veel mensen helpen, want met voeding is er al veel op te lossen!

  • Jelske
   12 maart 2017 / 11:25

   Dat ben ik echt met je eens ja. Er is tegenwoordig zoveel advies te vinden, maar voor iedereen geldt een ander passend advies. Fijn om te horen dat je zoveel baat hebt bij een homeopathische arts!

 2. 11 maart 2017 / 09:46

  Goed lezen op het etiket dat is ook waar ik veel aandacht aanbesteed en ik probeer zo weinig mogelijk met pak en zak te doen. Stoppen met iets lekker eten vind ik ook heel lastig. Zeker guilty pleasure.;-)

 3. 11 maart 2017 / 11:20

  Mmm ziet er goed uit allemaal en leuk om zo meer te weten te komen! Ik ben ook dol op gezond 🙂 En ik neig zelf wel naar veganistisch eten!

  • Jelske
   12 maart 2017 / 11:27

   Dat is leuk om te horen! Ik eet ook geregeld veganistisch, al is het alleen maar eens te kijken hoe lekker dit kan zijn. Qua voeding is er zoveel te ontdekken 🙂

 4. 11 maart 2017 / 15:11

  Leuk om te lezen. Zelf heb ik helemaal geen kaas gegeten van voedsel en diëtiek dus het is interessant om te zien dat anderen die interesse wel hebben.

 5. 11 maart 2017 / 17:49

  Leuk artikel! Ik hoop dat je toekomstplan uitkomt, een eigen praktijk hebben lijkt me echt gaaf!

 6. 11 maart 2017 / 17:59

  Wat een leuke post! Heel interessant ga je blog lekker volgen hihi!

 7. Vera
  13 maart 2017 / 09:09

  Goed artikel Jelske, succes met je blog! Ik kijk uit naar je recepten en artikelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.