HAIR BY XELLY

Na het succes van haar eerste boek Make-up is het nu tijd voor het volgende onderdeel: haar! Naast haar werk als visagiste is Xelly namelijk ook haarstylist. Vandaag laat ik je haar tweede boek zien.

Hair by Xelly

De vormgeving van het boek vind ik geweldig. Er staan heel veel foto’s in, zowel paginagroot als in collages. De basis is wit met roze en sierlijke lettertypes. Naast dat het heel veel handige informatie bevat is het dus ook heerlijk om doorheen te bladeren.

Hoofdstukken: Haarverzorging, Nephaar, Tools & Producten & Updo’s.

In Hair deelt ze hoe je het beste uit jouw haar kunt halen, welke tools je kunt gebruiken en welke kleur en haarstijl het beste bij je passen. Dit doet ze aan de hand van kleur analyses en vormen. Het boek is verdeeld in vier hoofdstukken. Zo leert ze je alles over haarverzorging. Wat zit er in shampoo, wat voor type haar heb je en wat heeft jouw haar precies nodig? Daarna volgt er een hoofdstuk volledig gewijd aan nep haar. Hoewel ik zelf geen extensions of haarstukken heb vond ik dit wel erg interessant. In Tools & Producten leer je alles over verschillende soorten borstels en tangen voor je haar. In het laatste hoofdstuk Updo’s vindt je stap-voor-stap tutorials. Van beach waves en glamourkrullen tot steil haar en simpele updo’s. Door de duidelijke foto’s zie je precies wat je moet doen én of je er een speciale tool voor nodig hebt. Heel handig!

Ik vind het een leuk boek om inspiratie uit te halen. Niet alles was voor mij nieuw maar er staan veel handige tips en weetjes in. De vormgeving vind ik erg tof. Een leuke aanvulling op haar boeken vind ik haar Youtube kanaal. Hier laat ze zowel op make-up als op haar gebied allerlei tutorials zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.