ISO fohn professional hot pink leopard

FOHNISO-FOHN1

Vandaag review ik een van mijn meest gebruikte hair tools namelijk de föhn. Na altijd een simpele versie te hebben gehad wilde ik bij aanschaf van een nieuwe deze keer een föhn met meer functies dan enkel warme lucht. Benieuwd waarom deze föhn een echte musthave is?

Ik heb de föhn gekocht bij de kappersgroothandel Hairpoint. Hier hebben ze veel verschillende (kappers) merken met verschillende prijsklasse. Mijn voorkeur ging uit naar een ISO föhn vanwege de goede reviews. De ISO professional is er in verschillende kleuren en prints.  Ik was op slag verliefd op de versie ‘Hot pink leopard’ en deze is het dan ook geworden. De fohn is roze van kleur met zwarte luipaard print vlekken.

Een aantal specificaties:

 • –  2000 Watt
 • – Ionische technologie: antistatische en verzorgende werking voor zijdezacht en glanzend haar
 • – Koude lucht functie voor een optimale fixatie van het haar
 • – 3 warmte- en 2 luchtkrachtstanden
 • – 2 luchtverdelers
 • – Uitneembaar filter
 • – Geschikt voor alle haartypen

FOHNISO-WARMTESTANDEN1De ISO Professional Föhn heeft drie warmte- en twee krachtstanden waardoor hij geschikt is voor alle haartypen. Je kunt ook koud föhnen om je haar bijvoorbeeld te fixeren. Aan de zijkant van de föhn zie je aan de gekleurde lampjes of de föhn warme lucht blaast (rood) of koud (groen). Aan de achterkant zit een uitneembare filter waardoor je hem schoon kunt maken. Ook heeft hij een lang snoer (2 meter!) die mee draait met de bewegingen die je maakt. De föhn ligt heel fijn in je hand en is niet zwaar. Dit vind ik een enorm groot pluspunt omdat het op deze manier weinig kracht kost om de föhn vast te houden. Hij blaast behoorlijk hard en dit komt door de krachtige motor van 2000 watt. Een heel verschil met wat ik gewend was want voorheen was ik gerust een kwartier bezig, nu ben ik met 5 minuten klaar. Het glanst mooi en pluist niet.

FOHNISO-COMPLEET1Bij de föhn worden er 2 blaasmonden meegeleverd. Een kleine en een grote. Erg handig als je precies wilt werken maar je kunt ook hem ook zonder gebruiken. Een diffuser ontbreekt (voor mij) maar deze kan je eventueel nog los kopen.

Ik ben helemaal happy met mijn föhn en heb er erg veel plezier van! Ik kocht mijn fohn bij Hairpoint.

Share:

3 Reacties

 1. 4 augustus 2016 / 06:47

  Deze föhn heeft de looks hoor! Ik gebruik ook regelmatig mijn föhn zou echt niet zonder kunnen.

  • Mariel
   Auteur
   4 augustus 2016 / 14:23

   Leuke print hé! Ik was (en ben) er helemaal verliefd op haha.

 2. 6 augustus 2016 / 09:09

  Ik dacht tot kort geleden dat een föhn een föhn was. Maar nu een Satin Hair föhn en enorm blij mee! Deze hippe roze van jou ziet er wel veel mooier uit, en meer opties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.