Klimmen tegen MS!

Klimmen tegen MS op de Mont Ventoux
Op maandag 5 juni 2017 is het tijd voor Klimmen tegen MS, waar gezamenlijk de top van de Mont Ventoux wordt beklommen. Dit met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

Een van de toppers die de berg opgaat is Kim. Misschien kennen jullie haar al wel van haar eigen blog. Op 5 juni gaat ze samen met haar ouders als Team Alboe de uitdaging aan; de Mont Ventoux op om geld op te halen met Klimmen tegen MS! 💪🏼 Ze kan jullie hulp d.m.v een (kleine) donatie goed gebruiken! In de video legt Kim heel duidelijk uit wat MS is, waar ‘Klimmen tegen MS’ voor staat en vertel ik samen met andere meiden in het kort wat MS voor ons betekent.

Multiple sclerose (MS) is een chronische aandoening van het centrale zenuwstelsel. Anders dan vaak gedacht wordt, is multiple sclerose dus geen spierziekte. Bij MS gaat het isolerende laagje rondom de zenuwbanen (de myelineschede) langzaam stuk. Daardoor kunnen de zenuwprikkels niet meer goed geleid worden door de zenuwbanen. De gevolgen van MS zijn per persoon verschillend en kunnen variëren tijdelijke klachten tot definitieve uitval.

En dit korte stukje opnemen deed ik graag maar vond ik ook best lastig! Het hebben van MS betekent namelijk inmiddels heel veel in mijn leven. Naast lichamelijke klachten die zich uiten zoals bijvoorbeeld altijd extreem vermoeid zijn, tintelingen of krachtverlies zorgt het er ook voor dat ik veel in het ziekenhuis en bij specialisten/fysiotherapie te vinden ben. Geen dag is hetzelfde, elke dag is het een verrassing hoe mijn lichaam functioneert. Helaas is er nog geen genezing en is remmende medicatie ook niet voor iedereen een optie. Daarom moet er meer geld komen voor onderzoek én nieuwe behandelmethoden.

Wil jij iets betekenen? Dat kan! Steun Kim en haar ouders als ‘Team Alboe’ via deze link! #donerenislief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.