Mijn holy grails op nagellak gebied deel 1

Ik post regelmatig swatches en reviews over nagellakjes en verzorging maar een artikel over enkel en alleen mijn ultieme Holy grails staat nog helemaal niet op About That Blonde. Vandaag deel ik mijn favoriete producten op nagel – en handverzorgingsgebied. Denk aan handcrèmes, topcoats, verzorging en mijn favoriete merken. In dit artikel vertel ik je alles!

Hand & nagelverzorging.

Je kunt je nagels nog zo mooi lakken, je nagels én handen verzorgen is ook belangrijk. Zeker wanneer het buiten weer een stuk kouder wordt en de huid een stuk droger is een vette creme een musthave. Ook een olie voor je nagelriemen is erg fijn! Mijn favorieten:

Lush | De lemony flutter van Lush mag zeker niet ontbreken in mijn lijstje. In de beautywereld staat het potje bekend als een soort holy grail voor je nagelriemen en dat is het zeker. Een verzorgende substantie met o.a. bijenwas en sheaboter. Hij ruikt  fris naar citroenen, erg lekker! Je doet enorm lang met een potje dus je kunt lekker veel smeren.

The Body Shop | Handcrèmes die snel intrekken, lekker ruiken en verzorgen, die van The Body Shop zijn mijn favoriet! Ze hebben veel verschillende lijnen en geuren, voor ieder wat wils. Momenteel zijn de limited edition geuren van de afgelopen feestdagen bij mij een grote favoriet maar ook de reguliere lijnen zijn erg lekker. Niet alleen mijn favoriete handcrèmes komen bij TBS vandaan maar ook dé perfecte nagelriempen komt er vandaan. Almond Nail & Cuticle oil is perfect om je nagelriemen te verzorgen. Door het formaat past hij makkelijk in je tas, ideaal!

Essence | Het potje Honey Care is een fijne crème voor je nagelriemen wanneer je net even wat meer verzorging nodig hebt. Je kan het namelijk gebruiken als een soort maskertje. Je laat het even intrekken en hierna masseer je je nagelriemen ermee in. Werkt super fijn, snel én verzorgt droge nagelriemen.

Kruidvat | Sinds vorig jaar heeft Kruidvat haar nagellijn veranderd en verbeterd. Sindsdien zijn er maar liefst 8 verschillende soorten verzorgingsproducten verkrijgbaar waaronder de Complete Care 8in1. Het heeft een uitgebreide formule met maar liefst 8 functies in 1 lak.  Zo is het zowel een basecoat én topcoat in 1. Het versterkt, hydrateert, zorgt voor glans en stimuleert de groei van je nagels. Perfect als je nagels een boost kunnen gebruiken maar ook als basecoat onder een gekleurd lakje.

Nagellak remover.

Mijn favoriete nagellak remover is toch by far die van de HEMA. Ze hebben fijne grote flessen en een mini formaat voor op reis of zoals ik hem gebruik als back-up. Je hebt twee varianten, een met aceton (gele inhoud) en één zonder aceton (een paarse variant). Mijn favoriet is toch wel met aceton omdat dit gewoon sneller en makkelijker verwijderd. De remover is basis van verzorgende lanoline, zodat nagels en huid niet uitdrogen. Daarnaast gebruik ik soms onderweg ook de Remover Pads, ook van HEMA. Ideaal voor in je tas of als back-up in noodgevallen!

Basecoat, topcoats & quick dry.

Om je nagellak mooi te laten hechten en te beschermen zijn deze items onmisbaar. Op gebied van basecoat gebruik ik eigenlijk niet bij elke manicure iets. Meestal vergeet ik het en vind ik het vooral gedoe om te wachten tot de laag droog is. Maar om verkleuring te voorkomen is het bij gebruik van bepaalde kleuren wel handig om te doen. Denk hierbij aan blauw/paarse tinten. Ook bij nail-arts doe ik het wel omdat de laagjes zich dan beter hechten en blijven zitten. Wat ik wel altijd gebruik is een topcoat. Om je nagels langer mooi én sterk te houden. Hieronder mijn favoriete merken:

Essie | De combinatie die ik eigenlijk altijd gebruik is de Gelsetter topcoat samen met de sneldrogende druppels van Essie. De topcoat is echt mijn ultieme favoriet. Het geeft een gel effect zonder dat je echt gel gebruikt. Hierdoor blijft mijn nagellak makkelijk én mooi minimaal 10 dagen op mijn nagels zitten. Je hebt geen LED of UV lamp nodig en is gemakkelijk te verwijderen zonder speciale removers. Hij laat een prachtige glans achter die je kleur laat opleven en droogt best snel. Binnen 10 minuten kan ik weer door met waar ik mee bezig was. Deze topcoat is wat prijziger (€12,99) maar werkt zó goed dat ik makkelijk maanden met een flesje kan doen.  Heb ik haast of weinig geduld dan gaan de Quick drops er even overheen. De lak is dan binnen 5 minuten uitgehard.

HEMA | Dezelfde combinatie (topcoat + quick dry drops) heb ik ook van de HEMA. Iets meer budget en bijna net zo goed! De extreme longlasting topcoat (€3,50) zit in een zwart flesje en geeft zowel glans als bescherming. De Quick dry drops (€3,-) zitten in een zelfde soort verpakking als die van Essie. Je kan met een pipetje de druppels op je nagels laten vallen. Deze combinatie blijft namelijk iets minder lang zitten, ongeveer een week. Als ik regelmatig van kleur wil wisselen gebruik ik dus meestal deze combi van de HEMA.

Pfoe, een heel lijstje en een flink lap tekst maar dit waren mijn favorieten op het gebied van nagelverzorging! Mocht je nog vragen hebben, let me know! Binnenkort deel ik met jullie een deel 2. Hierin vertel ik alles over mijn favoriete nagellakmerken én laat ik je zien hoe ik al mijn nagellak opberg.

Welk merk is jouw favoriet om je nagels en handen te verzorgen?

2 reacties op “Mijn holy grails op nagellak gebied deel 1”

  1. Wat goed dat je je handen en nagels zo goed verzorgt. Ik vind het altijd heerlijk als het doe, maar vergeet het gewoon te vaak haha. Heb onlangs weer eens gellak bij mezelf aangebracht en wordt dan toch wel altijd heel blij van die mooi verzorgde nagels.
    Die lemony flutter van Lush wil ik zeker eens gaan bekijken, hij klinkt top!

    1. Gellak is ideaal om langer plezier van je nagels te hebben. Ik vergeet het smeren ook vaak hoor🙈 Al probeer ik een handcrème altijd wel in mijn tas te hebben of op mijn nachtkastje zodat ik kan smeren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.