Talk with | Samantha Eising

Samantha Eising

Omdat een extra dosis inspiratie altijd welkom is, is het tijd voor gevuld met inspirerende verhalen. Van dromen najagen, dwars met je ideeën tegen de stroom in, naar de andere kant van de wereld, een eigen bedrijf of nieuwe carrière, deze mensen doen het. Let’s talk with Samantha Eising. Deze stoere chick schreef een boek over haar weg naar de diagnose CF, zet zich in voor de NCFS en geeft lezingen om meer bekendheid te genereren.

Wie ben je en wat doe je?
“Mijn naam is Samantha Eising, 27 jaar en ik woon in Vlissingen. In het dagelijks leven houd ik mij vooral bezig met mijn passie voor paarden. Samen met mijn moeder, die fotografe is, maken we regelmatig fotos en film ik veel. Door mijn gezondheid heb ik mijn opleiding tot onderwijsassistent helaas voortijdig moeten beëindigen.Samantha Eising - interview 2

Naast de passie voor paarden schrijf je ook heel veel, je hebt zelfs een boek uitgebracht. Waar gaat Adembenemend over?
“Schrijven is altijd een passie geweest en daarnaast een belangrijke uitlaatklep om mijn emoties te tonen. Zolang ik mij herinneren kan schrijf ik (korte) verhalen en gedichten. In 2012 heb ik een autobiografie geschreven genaamd Adembenemend. Het gaat over de weg naar de juiste diagnose die letterlijk met vallen en opstaan gegaan is. Ik wilde iets nalaten, mijn verhaal vertellen en voorkomen dat mensen dezelfde weg door moeten maken als ik heb moeten doorstaan.”

Je had al jaren gezondheidsproblemen voor je uiteindelijk een hele heftige diagnose kreeg: Cystic Fibrosis. Wat betekent dit precies?
“In mei 2011 kreeg ik na een jaren lange medische molen de diagnose Cystic Fibrosis. Daarvoor dachten artsen dat ik astma en spastische darmen had. Toen de klachten erger werden namen zij mij steeds minder serieus omdat het niet in het beeld paste. Gelukkig kreeg ik in 2011 eindelijk het juiste etiket waardoor er veel begrip kwam.

Cystic Fibrosis is een aangeboren erfelijke aandoening die voornamelijk de longen en spijsvertering aantast. Het vele taaislijm zorgt voor een slechtere werking van organen en daarmee een voortschrijdend functieverlies hiervan. Cystic Fibrosis is een van de meest voorkomende erfelijke ziekten met een beperkte levensverwachting in ons land.‘’

Je zet je in voor NSCF, wat houdt dit precies in?
“Sinds 2013 ben ik ambassadrice van de NCFS (Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting). Ik ben dankbaar dat ik deze kans krijg. Zo nu en dan neem ik cheques in ontvangst of geef ik voorlichting over CF. Het is heel dankbaar vrijwilligerswerk.”

Waarom is onderzoek naar CF zo belangrijk en hoe kunnen wij hieraan bijdragen?
“Het belang van onderzoek naar CF is enorm. Op dit moment is het de meest voorkomende erfelijke aandoening met een beperkte levensverwachting in Nederland. Dit betekent dat er zo’n 1500 mensen lijden aan deze aandoening. De gemiddelde levensverwachting is 40 jaar. Maar dit betekent helaas dat velen deze leeftijd niet halen en voortijdig overlijden. Er zijn elk jaar vele acties voor de NCFS om onderzoek naar cf te ondersteunen. Wij organiseren elk jaar in September Outrun CF dit is een wandeling over de boulevard van Vlissingen waarmee we geld ophalen. We zamelen geld in via de actiepagina van de NCFS waardoor het geld rechtstreeks naar de stichting wordt gestort”

Samantha Eising - interview

Ik ken jou als een enorme doorzetter. Waar haal jij je kracht vandaan?
“Ik geniet vooral van het leven en alle liefde die ik ontvang. ik probeer zo dicht mogelijk bij mijzelf te blijven en vooral ook alles te blijven waarderen. Zoals de steun van mijn ouders die alles behalve vanzelfsprekend is. Mijn doelen zijn vooral te blijven genieten van alles wat ik doe en te blijven waarderen wat ik nog kan. Mijn paard is een grote motivatie om elke keer weer door te gaan. Dat is wat ik het liefste doe en altijd al mijn energie insteek. Hij is mijn spiegel en laat mij herinneren aan wat er belangrijk is in het leven: Liefde.”

Wat zou jij anderen willen meegeven?
“Leef vandaag niet morgen. Ook al lijkt het alsof de zon achter een wolk zit, de wolk zal opzij gaan en de zon weer gaan schijnen.”

Meer weten over Samantha? Volg Sam hier op Youtube en bekijk hier haar blog.

Beeld: Samantha Eising, Inspire fotografie | 

3 reacties op “Talk with | Samantha Eising”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.