TANGLE TEEZER VS ZENNER

Tangle teezer en zennerVandaag vergelijk ik de Tangle teezer en de haarborstel van Zenner. De tangle teezer heb ik inmiddels een tijdje in mijn bezit en is een super fijne borstel wanneer mijn haar nog nat is of wanneer ik veel klitten in mijn haar heb. De laatste tijd gebruikte ik hem minder vaak omdat ik het met mijn slechte hand minder goed vast kan houden. Toen ik bij de Kruidvat dus een soortgelijke borstel zag liggen van Zenner was ik erg benieuwd. Benieuwd naar welke ik het fijnst vind? Ik zet alle voordelen op een rij!Tangleteezer zenner borstel

TANGLE TEEZER.
De Tangle Teezer is een siliconen borstel die makkelijk door je haar heen borstelt. Bij mijn kapper gebruikte ze deze borstel al een tijdje en toen mijn zusje na haar bezoekje bij de kapsalon met een Tangle Teezer thuis kwam was ik ook om! Met mijn lange haar en hier en daar krullen heb ik nu eenmaal snel klitten en ben je een tijd aan het borstelen. Met de Tangle Teezer zou je binnen een mum van tijd klaar zijn. Dit komt doordat de borstelpunten twee verschillende lengtes hebben. De borstel is ideaal voor nat haar. Ik gebruik hem vrijwel altijd als ik mijn haar heb gewassen en mijn haar handdoek-droog is. Door de speciale vorm en het handvat ligt de borstel makkelijk in de hand. Je hebt goed grip, en zo kun je gemakkelijk en snel door de haren heen borstelen. Wanneer ik mijn haar door geborsteld heb met de Tangle Teezer ontwart het meteen mijn klitten. Pijnloos, snel en misschien nog wel het belangrijkste: zonder mijn haar kapot te trekken. De tangle teezer is in verschillende varianten, prints en kleuren verkrijgbaar.

TANGLE FREE BRUSH.
De tangle free brush van Zenner is een soortgelijke borstel als de originele tangle teezer. Echter heeft de Tangle free brush van Zenner een ronder waardoor je de borstel wat makkelijker kan vasthouden. De Tangle Free Brush is volledig van plastic gemaakt, ook de borstel-pinnen. In tegenstelling tot de originele tangle teezer heeft deze borstel maar 1 lengte pinnetjes (je hebt nu ook een versie met meerdere lengtes pinnen). Ik vind hem persoonlijk iets stugger maar wel makkelijker vast te houden wanneer je je haar borstelt. Ook deze borstel ontwart mijn klitten pijnloos en snel. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints.

Mijn eindconclusie? Ik vind ze allebei erg fijn! Als ik moet kiezen ga ik toch voor de Zenner borstel vanwege het gemak van vasthouden. De tangle teezer vind ik iets zachter en makkelijker borstelen door de verschillende lengtes pinnetjes. De Tangle free brush houdt weer wat fijner vast maar dat is persoonlijke voorkeur. Ze zijn zeker gelijkwaardig aan elkaar! Overigens zijn er inmiddels meerdere soorten van elk merk te koop maar voor deze review heb ik mijn eigen borstels gebruikt om te vergelijken.

De Tangle Teezer is o.a. te bestellen voor €9,- bij webshop van de Hairpoint 
De Zenner Tangle Free Brush is te koop bij Etos en Kruidvat voor € 5,99.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.