Veilig zonnen met Vision Zonnebrandcrème

vision zonnebrand

De zomer is in volle gang (hallo 30 graden!) en dan is het extra belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon. Vandaag review ik Vision, de beste zonnebrand crème uit de test volgens de Consumentenbond. Met het warme weer van afgelopen dagen was het ideale moment om hem te testen. Ook zo benieuwd of hij inderdaad zo goed is? Lees snel verder!

Misschien heb je laatst wel gelezen én gehoord over de test die de Consumentenbond heeft gedaan. Hoewel de verpakking anders beweerd waren er een aantal zonnebrand merken waarbij bijvoorbeeld de SPF factor niet klopte. Denk je te smeren met een factor 30, blijft het steken bij 15. Dit heeft effect op de beschermende functie waardoor je onbedoeld alsnog kan verbranden. Ze hebben diverse merken getest en daarbij kwam Vision als beste uit de test: ze maken waar wat er word beloofd, de factor klopt en de crème zou ook nog eens waterbestendig zijn.

Ik gebruik veel medicijnen en prednison wat mijn huid beïnvloed. Zo is het een stuk dunner dan normaal, verbrand ik snel en moet ik oppassen in de zon. Mezelf goed insmeren is dus een extra pré en ik gebruik dan ook een hoge beschermingsfactor (SPF). Maar wat is SPF nu precies? SPF betekent letterlijk Sun Protect Factor. Hiermee wordt aangeduid welke hoelang je huid beschermt wordt voor UVB straling.

De SPF in een zonnebrand product geeft aan hoeveel keer langer iemand in de zon kan zitten met bescherming dan zonder bescherming van een zonnebrand product. Is dit normaal bijvoorbeeld 10 minuten? Dan zou je met een factor 30 (x10) 300 minuten = 5 uur beschermd kunnen zonnen. Dit is voor iedereen anders en is afhankelijk van factoren zoals onder andere je huidtype. Naast de SPF is ook een bescherming voor de UVA straling belangrijk.

  • UVB: krachtig en verantwoordelijk voor verbranding – hiervoor is de SPF factor bedoeld.
  • UVA: lange stralen en verantwoordelijk voor veroudering.

Een zonnebrand moet dus beschermen tegen zowel UVB als UVA.

Ik ging voor een fles met SPF 30 en gebruikte hem voor mijn lichaam. Ik ben niet verbrand met om de 2 uur smeren. Het voldoet voor mij zeker aan de verwachtingen! Hij trekt snel in, plakt niet, is parfum vrij én waterbestendig. Na een duik in het zwembad zit er geen witte waas over mij heen. Ondanks de waterbestendige functie verliest een zonnebrand naar mijn idee toch altijd na contact met water een deel van zijn functie. Hoewel er dus op de verpakking staat dat hij langdurig beschermt zou ik zelf toch aanraden om jezelf meerdere keren per dag royaal in te smeren, ook na het zwemmen.  Goed om te weten is nog dat alle lotions & sprays volledig vrij zijn van parfum en bevatten ze geen parabenen. Ook is de formule niet getest op dieren.

Gebruik trouwens nooit je zonbeschermings producten van vorig jaar! De factor is na al die maanden namelijk teruggelopen waardoor je snel kunt verbranden. Koop dus elk jaar een nieuwe voorraad met de juiste factor voor jouw huid.

Vision is verkrijgbaar in verschillende soorten. Zo zijn er varianten speciaal voor je gezicht, lichaam, kids, After Sun én een bruinings variant. Er is keuze uit verschillende beschermingsfactors: van SPF 10 tot SPF 50.  Je vindt Vision bij de drogisterij én online.

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.