Was ik maar een barbie met eindeloze benen…

Barbie benen

Als ik een cadeautje ga halen in de speelgoedwinkel voor kindjes van vriendinnen of familie sta ik nog wel eens verwonderd voor het schap. Tegenwoordig zijn Barbies er in allerlei soorten en maten. Van prinsessenjurken, look a likes van popsterren, dikke buiken met baby’s erin, op hoge hakken tot aan een rolstoel als accessoire. Lang blond haar tot haar middel en eindeloze kledingcombinaties. Elk beroep zou ze kunnen doen en geen droom was te gek. Een stal beginnen, een kapsalon of een groot huis met Ken. Barbie has it all.

Ik denk dat veel kleine meisjes (en jongens) vroeger vaak met Barbies hebben gespeeld. Hoe vaak fantaseerde je niet over die geweldige jurk voor jezelf of zo’n tof groot Barbiehuis. Net zoals Barbie zijn was een droom en ik was er dol op! Mijn moeder was me vaak kwijt. Ik kon mij uren stilletjes vermaken met mijn Barbieleger. Als klein kind had ik al regelmatig gezondheidsproblemen. Was ik moe na een longontsteking en had ik geen puf om uren te ravotten zat ik in ons meterslange speeltuin achter het huis op kleedjes met vriendinnetjes én Barbies.

Mijn zusje was vroeger ook dol op barbies, of nouja.. Vooral dol op het opnieuw in elkaar zetten ervan. Waar ik het liefst urenlang met mijn poppen speelde en er zuinig op was, had mijn zusje daar andere ideeën over. Hop daar een been eraf, daar een nieuw hoofd op. Het haar een beetje bijpunten. Jurkjes verknippen tot rokjes. Zo deed ze dat. Uiteindelijk had ik een bak vol met losse benen, armen en verschillende hoofden.

Als ik ongelofelijk moe ben of mijn concentratie 0,0 is. Ik gesprekken moeizaam kan volgen of niet meer weet hoe ik eigenlijk die koffie ook alweer zette.. Belangrijke datums vergeet of door de war haal. Mijn armen niet zo goed meewerken of m’n hele lichaam tintelt. Ik struikel over m’n voeten en regelmatig de grond zie. M’n benen dienst weigeren zoals het sinds de afgelopen weken helaas het geval is.. Hoe fijn zou dan zo’n Barbie leven zijn. Bad hair day? Hop, nieuw kapsel. Teveel afgevallen of aangekomen? Hop, gewoon een nieuw lichaam eronder. Been doet het niet? Een beetje duwen en trekken aan een been en je zet er zo een andere op.

Was ik maar een Barbie.. Met eindeloze benen. 

bron foto: 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.