Xelly Make-Up

Xelly Make-up

Xelly kennen de meeste mensen als zusje van maar inmiddels heeft ze ook naam gemaakt als visagiste en haarstyliste. Haar boek ‘Make-up’ is al even uit, ik heb ‘m ook al een tijdje in mijn bezit maar op mijn blog had ik nog niks gedeeld over dit boek. Vandaag komt daar verandering in!

Xelly begon met haar opleiding Visagie en Haarstyling bij Dik Peeters en is daarna voor verschillende high-end merken gaan werken. Daarnaast verzorgt ze de make-up voor verschillende tv-programma’s, campagnes en magazines. Inmiddels is zij de vaste visagist van verschillende BN’ ers zoals haar zus Yolanthe, zangeres Do en Kim Veenstra. Een aantal van deze dames zie je terug in het hoofdstuk ‘Celebrities’ waarin ze meer verteld over het creëren van hun looks.

Hoewel het boek ‘Make-up’ heet, gaat het niet alleen over make-up zelf. Ook over huidverzorging en over een gezonde levensstijl deelt ze haar tips. In de introductie schrijft Xelly dat ze dit heeft geschreven als handvat voor alle vrouwen, “om ze te helpen het mooiste uit zichzelf te halen”. En daar is dit boek zeker in geslaagd! Xelly legt in het boek uitgebreid uit hoe je voor een perfecte basis kunt zorgen. Niet alleen neemt ze allerlei soorten make-up met je door, ook laat ze zien waar allerlei kwasten voor dienen en welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype. Of je nu een net begint met make-up of al een pro bent: de tips zijn erg handig, duidelijk en vooral goed uitgelegd in zowel tekst als beeld.

Ik vind ‘Make-up’ echt een heel tof boek! Het is geschikt als je nog niet zo ervaren met make-up bent maar ook zeker als je al het een en ander erover weet. De vormgeving van dit boek vind ik erg tof, kleurrijk en eens iets anders dan de meeste make-up boeken. Ook zijn de foto’s en uitleg zijn erg duidelijk. Leuk om door heen te bladeren én je leert er iets van.

Je kunt Xelly’s boek ‘Make-up’ vinden bij de boekhandel voor €17,99.

16 reacties op “Xelly Make-Up”

  1. Dat boek klinkt echt heel fijn! Ik ben zelf niet zo’n make-upwonder, dus ik ga het boek zeker onthouden om wat meer van de fijne kneepjes van het vak bij te leren 🙂

  2. Dit klinkt als een boek dat ik zeker zou willen lezen, maar oh jeetje weer een boek om aan te schaffen haha. Ik vind de cover ieder geval heel leuk en vrolijk en dat ze ook tips deelt over gezonde levensstijl en huidverzorging is altijd welkom! Ik lees eerst maar is het boek Beauty van Lauren Conrad en dan ga ik is een kijkje nemen naar dit boek!

  3. Ik heb haar in het echt ontmoet en ik vind het een leuke dame! Dit boek heb ik nog nooit gelezen, maar ik heb zoveel boeken op mijn lijstje staan haha!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.