XOXO..


Ik had laatst zin om mijn nagels weer eens te versieren met een leuk printje en ging voor een combinatie die ik normaal niet zo snel zou maken. Rood met roze! Het eindresultaat vind ik super tof geworden en vandaag laat ik je zien hoe ik dit heb gemaakt. Het ziet er heel ingewikkeld uit maar ik kan je alvast verklappen: dat is het niet!

Ik gebruikte namelijk een nagellaksticker.  Ik vond deze stickers tussen mijn nail-art spullen in mijn koffer en besloot ze eindelijk eens te gebruiken. Ze zijn van Sylvie nails, de nagelsticker lijn die Sylvie Meis een aantal jaar geleden uitbracht. Ik heb er toen diverse gekocht maar uiteindelijk nooit helemaal opgemaakt. Waarschijnlijk kan je deze nu dus niet meer kopen maar aan het eind van dit artikel heb ik nog wat andere opties. Op het velletje zitten een stuk of 20 stickers in diverse maten. Er zitten er een heleboel tussen die goed op je nagels passen maar helaas is dat niet voor alle stickers zo. Daarom koos ik ervoor om de best passende te gebruiken en matchende nagellak te gebruiken. Op deze manier kun je veel langer met je stickertjes doen. Het lijkt net alsof je een ingewikkelde nail-art hebt gemaakt maar het enige lastige is de sticker plakken. Op mijn andere nagels heb ik de kleuren uit de sticker gebruikt om mijn nagels mee te lakken. 

 

Stap 1.

Tijd voor de basis! Ik koos ervoor om alle nagels eerst een basiskleur te voorzien omdat de sticker een klein beetje doorschijnend was. Door een basiskleur te gebruiken die dicht bij de kleur van de sticker ligt matchen de kleuren een stuk beter. Ook heb je soms dat de sticker niet helemaal perfect past en door een basiskleur te gebruiken zie je dit minder aan de randjes. Je wijsvingers lak je met de rode nagellak. Hiervoor gebruikte ik Times Square van NYC. De andere nagels lak je roze. Ik gebruikte Muchi Muchi van Essie. Deze paste het beste bij de roze kleur uit de sticker. Laat het nu goed drogen.

Stap 2.

Tijd voor de nagelstickers. Kies van te voren welke sticker het beste bij je nagelvorm past. Nu moet je een beetje voorzichtig zijn met het aanbrengen, als de sticker op een andere nagel beland trek je namelijk de lak eraf. Je kunt stap 1 en 2 ook omdraaien maar zorg er wel voor dat de nagel waar de sticker op komt een kleurbasis heeft. Breng de nagelsticker aan en wrijf voorzichtig naar de buitenkant toe de vouwen weg. Dit gaat bij de ene sticker wat makkelijker dan de ander. Wanneer hij goed zit vouw je de bovenkant om en vijl je de overtollige sticker weg. Vijl naar beneden toe, richting je vingers voor het beste resultaat. Je kunt ze ook een beetje bijknippen met een scherp schaartje zoals ik heb gedaan.

Stap 3.

Lak nu je nagels af met een topcoat zodat je nagellak mooi blijft zitten. Sla de sticker over, niet elke sticker wordt er namelijk mooier van! Klaar is je XOXO manicure.

Mocht je deze manicure willen maken maar kan je niet soortgelijke stickertjes vinden? Uit de losse pols een lippen nail-art maken kan natuurlijk ook! Gebruik hiervoor een penseeltje of een striper. Je vindt in deze tutorial precies hoe je dit kan doen. Ook kun je gebruik maken van nail-art stamping plates. Hiermee stempel je patroontjes op je nagels.

heb je deze nail-art ook gemaakt? Tag mij dan even op Instagram met #aboutthatnailart

Maak jij wel eens gebruik van nagellak stickers?

1 reactie op “XOXO..”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.